14/4/15

Το σχολείο μας στο E STEP PROJECT

Λίγα λόγια για το E- step project
Τo E-STEP είναι ένα διακρατικό συνεργατικό Ευρωπαϊκό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Comenius και στοχεύει στο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων να αποκτήσουν και να ενισχύσουν τέτοιες συμπεριφορές, δεξιότητες, γνώσεις και προσόντα που θα τους επιτρέψουν να εμπλέξουν αποτελεσματικά τους γονείς στα σχολεία και να αλληλεπιδρούν μαζί τους μέσω των τεχνολογιών κοινωνικής δικτύωσης.Οι τεχνολογίες αυτές θα παρέχουν on-line δυνατότητες για: 1) Δικτύωση μεταξύ σχολείων, εκπαιδευτικών και γονέων 2) Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε : i. δεξιότητες αποτελεσματικής συνεργασίας με τους γονείς, ii.   δεξιότητες χρήσης εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης ώστε μέσω αυτών να ενθαρρύνουν τους γονείς να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά με το σχολείο 3)  Πρόσβαση σε ψηφιακές εκπαιδευτικές πηγές που υποστηρίζουν τη συνεργασία σχολείου-γονέων. Στο έργο συμμετέχουν 6 διαφορετικά εταίροι από 5 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία). Επικεφαλής εταίρος του έργου E-STEP είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος»  και Συντονιστής ο Καθ. Γιάννης Γαροφαλάκης.
31/3/2015 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ E STEP 


Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρώτο εργαστήριο του Ευρωπαϊκού έργου Ε STEP μαζί με άλλα έξι  σχολεία από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες, εμπειρίες και αντιλήψεις σχετικά με τη συνεργασία, την επικοινωνία και την εμπλοκή των γονέων στο σχολείο.Έγινε επίδειξη της πλατφόρμας ΟDS ως εργαλείο για τη διάδραση καθηγητών - εκπαιδευτικών.Γενικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων ότι για να είναι αποδοτική η γονεϊκή εμπλοκή για το σχολείο και τους μαθητές θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να έχουν ξεκάθαρους, διακριτούς ρόλους καθώς και να υπάρχουν όρια και τονίστηκε απ' όλους ότι οποιαδήποτε συνεργασία καθηγητών - γονέων θα πρέπει να έχει ως τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο το μαθητή.
* Στα πλαίσια του έργου, τα εμπλεκόμενα σχολεία θα αναλάβουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τους με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ τους προς όφελος των μαθητών.*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου