Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έφηβοι & εξαρτήσεις- Ενημέρωση από το ΚΕΘΕΑ


Το ΚΕΘΕΑ ( Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) ,ανταποκρινόμενο θετικά στην πρόσκληση που τους απευθύναμε, επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο πλαίσιο των δράσεών του για ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τις εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία.

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.
Η κατάρριψη των μύθων και η έγκυρη ενημέρωση για τις ουσίες και τις εξαρτήσεις, η προώθηση μηνυμάτων πρόληψης, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων εις βάρος όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, και η διευκόλυνση της πρόσβασης στις υπηρεσίες, είναι μερικοί από τους βασικούς στόχους του ΚΕΘΕΑ με  εξειδικευμένα προγράμματα και ενημερωτικές δράσεις και σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 Ο Διευθυντής του σχολείου μας, κος Κουτσής Ηλίας, παρουσίασε αναλυτικά στους μαθητές  όλων των τάξεων τόσο τον σχολικό κανονισμό όσο και άλλα σημαντικά θέματα , με στόχο την σωστή ενημέρωσή τους και την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας. Στο τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα κι απορίες τους σχετικά με τα παραπάνω θέματα. ➾ Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και βραδιά γνωριμίας -ενημέρωσης με τους γονείς  των μαθητών.                                            

Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων - Παρουσίαση Σχολικού Κανονισμού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, παρουσιάστηκε από τον Δ/ντή του σχολείου μας , κ. Κουτσή Ηλία, ο σχολικός κανονισμός και συζητήθηκαν διάφορα εκπαιδευτικά ζητήματα  εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τέτοιες ενημερωτικές συναντήσεις συμβάλλουν στην δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και θέτουν τις βάσεις για μια καλή επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που παρευρέθηκαν. Για την υπενθύμιση των βασικών σημείων και την ενημέρωση όσων γονέων δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην συνάντηση παραθέτουμε εδώ την βασική παρουσίαση. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ